Annons

Nordic Week: OS-Goodison klar segrare Foto Mats Svensson, www.borstahusbild.se

Laser-seglingarna i Borstahusen inleddes och avslutades med åska. På lördagen seglades de sista finalerna, men varken juniorer eller seniorer kunde genomföra mer än en segling till följd av att vinden dog ut och åskan hotade.

Guldmedaljören på OS 2008, Paul Goodison, Storbritannien, behöll sin förstaplats trots en 20 plats på lördagen och segrade med 22 poäng. Hann vann därmed både European Trophy, den öppna klassen, och European Championship. Hans marginal till tvåan i öppna klassen, Tom Slingsby, Australien, blev 21 poäng. Slingsby kom i mål som tvåa och avancerade därmed från en tredje plats igår. Trea i öppna och tvåa bland européerna Javier Hernandez, Spanien, 46 poäng.

Annons
 

Bäste svensk Johan Wigforss, GKSS, på 18 plats med 102 poäng. Jesper Stålheim, KSSS, nyblivne svenska mästaren, seglade bra med en tionde plats och avancerade fyra platser till 36. På 37 plats Victor Västernäs.

Också juniorerna tävlar samtidigt i två klasser, European Laser Youth Championship och samma men under 19 år.

I den totala klassen vann Philipp Buhl, Tyskland, som legat i topp under flera dagar. Han avslutade med sin andra förstaplacering ooch slutade på 32 poäng. Tvåa Gijs Pelt, Nederländerna, 62 och trea Wojciech Zemke, Polen, 63 poäng.

Ende svensk i guldfinalen, Victor Svärd, avancerade ytterligare och slutade 48. I klassen under 19 år segrade Robert Holmes, Storbrittanien, 98 poäng, tvåa Alex Mills-Barton, Storbritannien, 110 och trea Ricardo Montemayor, Mexico 132.

Hela resultatlistan på www.nordicweek.se/resultat_2009.asp

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser