Annons

Landskronaperspektiv på Eskilscupen Uppvärmning. Tidig lördagsmorgon och killarna i Landoras P10 värmer upp.

12000 fotbollspelare hade i helgen vallfärdat till Helsingborg för att delta i den 42:a upplagan av Eskilscupen, ett par hundra kom från Landskrona. Bäst gick det för IK Wormos framgångsrika P14-lag som stod som slutsegrare i sin klass efter att i finalen besegrat Höganäs. Det krävdes dock straffar för att skilja lagen åt.
Vi har vars en halvlek men skulle väl egentligen ha avgjort då vi hade ett par vassa chanser i andra halvlek, säger Mats Andersson som dock kunde slappna av ganska omgående då hans killar inte visade minsta tecken på nervositet.
– De är otroliga och sätter samtliga straffar i mål.
45-2 i målskillnad på sju matcher imponerar och Mats Andersson och kompani i i Wormo P14 är för tillfället Landskronas mest framgångsrika lag.
– Har man tålamod och tränar målmedvetet så kommer framgångarna. Det är inte alltid att spelande lag når framgångar i tio-tolvårsåldern. Då kan tjongande lag mycket väl vinna mycket. Men på sikt är det förödande att bara sparka långt.

Eskilscupen avgörs på 68 planer runt om i Helsingborg och vid Direktens besök på Harlyckan, Heden och Västergårds IP lyckades vi inte springa på P14-vinnarna men däremot en rad andra Landskronalag. Håll tillgodo med ett rejält bildsvep från landets näst största fotbollscup för ungdomar.

Annons
 


Domarna. Eskilscupen har en fin tradition att bjuda in internationella domare.


FC Barcelona . Nyfikenheten på FCB Escola var stor och såväl 12-åringarna på bilden som deras 10-åriga lagkamrater infriade förväntningarna och stod som slutsegrare i sina respektive åldersklasser.


Gruppspel . Glumslövs P11:or kämpade för en reducering men Hittarps IK var för starka denna gång och kunde vinna med 3-1.


Häljarps duktiga 11-åringar . Patric Weberg på knä och Roger Johansson har ett kanongäng på gång i Häljarp.


5-0. Här gör Häljarp ett av de fem målen mot Ramlösa Södra FF.


Teknik. Häljarps P11 är ett spelande lag där killarna verkligen är “vän med bollen”.
Laget fick dock ge sig mot IFK Norrköping i kvartsfinalen.


Ringen. På plats mitt i det heligaste. Landoras P10 sjunger sin lagramsa så att det ekar över Heden.


Hårt spel. Landoras 16-åringar ställdes mot Kenty från Linköping som tillvardags spelar i pojkallsvenskan. En stundtals grinig match där domaren tillät mer än vanligt.


Hårda ord. Tränare Hasse Waldemarsson var tuff i sin kritik i halvlek.


Hoppet tänds. I andra halvlek kvitterar Landora till 1-1 på straff. Östgötarnas högre tempo gav dock sedan utdelning och man kunde greja en rättvis 3-1 seger.


Klubbkänslan . Landora tog sig sedan till semifinal i b-slutspelet. Matchen såg länge ut att gå till straffavgörande men i slutminuten kunde Eskilsminne retligt göra 1-0.
– En höjdare var under lördagen då både Landoras P93:or och P99:or spelade på Heden. Då hördes “Heja Landora” högt och ljudligt runt planerna. Det var magnifikt, hälsar Bo Madsen, lagpappa hos 16-åringarna och bifogar en räcka bilder, varav vi gillade denna ovan bäst.


Cuprepris. 2004 besegrade Landskrona BoIS Örebrolaget Rynninge IK med 2-1 i Svenska Cupen. På Västergårds IP gällde samma siffror när föreningarnas P15-lag ställdes mot varandra i åttondelsfinal i b-slutspelet.


Profilerna. Det finns gott om gamla storspelare som idag agerar ledare och tränare för undomslag. Här är det Joakim Nilsson som tar ett snack med sina tjejer i Glumslövs F13-lag. Tjejerna spelade fint och tog sig till a-slutspel där det blev respass i kvartsfinalen mot Eskilsminne, 1-0.


Straffdramatik. IK Wormos P10-lag börjar vänja sig vid straffavgörande. I Bromölla Cup tidigare i somras fällde det avgörande och på söndagen lyckades man besegra Eskilsminne sedan Samuel i målet gjort en prakträddning (bilden). I kvartfinalen fick man dock ge sig mot Eslöv även detta på straffar.


Vågen. Wormos P10:or gör vågen till föräldrarna.


Femetta. En enkel stöt på bollen och den seglar i mål. Wormos elvaåringar besegrar Ängelholm med 5-1.


Henke. Henrik Larsson var en populär gäst, dock höll han inte på HIF.


Floyd. Floyd i Wormos P12-lag är med på noterna. Laget åkte dock ut i kvarten mot Påarps GIF med 2-1.


Kanonen. Wormospelaren avlossar stora kanonen och visst går bollen i mål!


Återhämtning. Efter en minst sagt snöplig förlust i kvalificeringsomgången till a-slutspelet, där Landoras tioåringar tappade en 3-0 ledning i slutminutrarna, storspelade laget på söndagen. Efter tre klara segrar var man framme i final i b-slutspelet och det gällde att söka skugga och lite vila innan man skulle möta AIK.


Henke kollar på Wormo. I pausvilan mellan Wormo och Högaborg fick Henke släppa kryckorna och skriva autografer.


Semifinal. Jordan och killarna i Högaborg var denna gången numret för stora för Fabian och Patric och de andra pågarna i Wormo P11. 2-1 slutade det till Henkes favoritlag.


Final. Landora inledde piggt mot AIK i b-slutspelets final i P10-klassen. Här får AIK rensa på mållinjen.


Nummer 10 . Nummer 10 i AIK i det närmaste flög förbi Landoraspelarna och Solnalaget kunde till slut vinna med 4-1.


Glada tvåor .Eskilscupen.nu kan du läsa mer om alla de 663 lagen som deltog och få resultaten från de 1947 matcherna. Landoras P10:or var som synes ganska glada tvåor trots allt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser