Annons

Snart klart för Nordic Week i BorstahusenUwe Puls är en av många som arbetar febrilt inför nästa veckas Nordic Week-seglingar i Borstahusen

Stortävlingarna avlöser varandra i stan, efter tyngdlyftnings-EM är det dags för Nordic Week-seglingarna i Borstahusen som invigs på söndag den 2 augusti.

Febril aktivitet råder på hamnområdet för att färdigställa allt inför tävlingarna.
– Men allt är under kontroll, säger Uwe Puls, en av de många engagerade från segelsällskapet.
– Vi har planlagt inför de här tävlingarna under ett helt år, de senaste tre veckorna har ägnats åt olika småjobb här nere i hamnen och under gårdagen var vi väl så många som ett trettiotal man i arbete.

Annons
 

Många är frivilliga naturligtvis, men också en del sommarjobbare.
– Vi har fått 5-6 sommarkillar från Landskrona stad och det är vi jättetacksamma för, säger Uwe.

Trettiosju nationer kommer till Borstahusen för att tävlingssegla, och de mest långväga gästerna kommer ända från Australien, Nya Zeeland och Nya Kaledonien.
– Britterna och en del andra landslag har varit här och tränat i omgångar sedan i påskas, allt för att lära sig bemästra de speciella vind- och strömförhållandena som råder i Öresund.

Bilden av Borstahusens hamn har också förändrats för att kunna ta emot all seglare, till exempel så har alla gräsmattor mellan Nedre gatan och hamnområdet inhägnats.
– Vi har gjort plats för 260 tävlingsbåtar här på den gamla ”stajlebacken”, berättar Uwe som också uppmanar allt folk som vill ta sig ner i hamnen för att bevittna mästerskapen och folkfesten att lämna bilen hemma.
– Gå eller cykla, säger han, för trångt kommer det att bli.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser