J-EM i tyngdlyftning invigs i eftermiddag

Borgmästare Söderberg delade ut Landskrona-pins till de församlade tyngdlyftningshöjdarna, passade också på att puffa för idén om ett VM här under jubileumsåret 2013 och utlovade dessutom att ”I will do the first lift!”. Allt detta under måndagens presskonferens inför Junior-EM i tyngdlyftning i Idrottshallen.

Idag, tisdag, startar så tävlingen som kan räkna in 182 lyftare fördelade på 32 nationer. De tävlande får vara upp till tjugo år gamla och många av dem planerar redan nu för ett deltagande i London-OS 2012.
– Vi har flera juniorvärldsmästare på plats i Landskrona och kan nog under lördagen räkna med lyft på över 200 kg, något som aldrig tidigare skådats i Sverige, sa Benny Johansson, ordförande i Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

Inte minst Ryssland, Polen och Turkiet mönstrar starka (!) trupper och lördagen är den tävlingsdag som herrjuniorerna i de tyngsta klasserna 94 kg, 105 kg och 105 + äntrar podiet. Samma dag kan publiken också studera det största svenska hoppet, Visbylyftaren Carita Hansson, som ställer upp i 69-kilosklassen.

Utan tvekan är detta alltså ett jättearrangemang för Landskrona och den lokala lyftarklubben LAK som idag startar klockan 12:00, med öppningsceremoni 14:00 i Idrottshallen!

Till arkivet