Mexicos bästa lag väntar för Wormo

På nära nog 100 fotbollsplaner i och kring Göteborg avgörs denna vecka Gothia Cup. Av de drygt 1500 lagen på plats har IK Wormo ställt upp med två lag i 14-årsklassen och för andra året i rad bjuder killarna på en bländande fotboll.
– Det är klart som tusan att jag är nöjd, säger Mats Andersson och lyser lika klart som solen över Lemmingvallen där hans lag just förpassat Åtvidaberg ur turneringen efter odiskutabla 5-0.

– Det var som dag och natt mot i morse, säger tränaren och syftar på 1-0 segern mot Ystad.
Där föll vi in i deras spel med långbollar och även om vi var det bättre laget så satt segern hårt inne. Åtvidaberg körde vi över fullständigt.

Chivas Guadalajara vs. IK Wormo

Efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet och dagens två segrar väntar nu tuffaste möjliga motstånd ikväll klockan 20.
– Vi ställs mot Chivas Guadalajara i åttondelsfinalen, säger Mats Andersson och är lite ambivalent inför motståndet.
– Det är ett sådant lag man gärna vill möta men kanske inte förrän i finalen.

Chivas Guadalajara från Mexico är något av storfavoriter i åldersklassen.
– Det är en akademi som suger upp landets bästa talanger. Inte som vi som är något av en  kvartersklubb, säger Mats Andersson som hunnit få en del rapporter av andra ledare som hunnit imponeras av mexikanernas framfart. Laget vann sin grupp med målskillnaden 38-0 och har efter det besegrat Ängelholms FF med 14-0 och nu senast i eftermiddag IK Wormos seriekollegor Högaborg med 11-0.
– Våra duster mot Högaborg brukar vara jämna tillställningar så vi vet vad vi har att vänta. Det gäller att hålla humöret uppe. Ifjol mötte vi Brommapojkarna 1 i åttondelsfinal och nu dessa. Jag tror inte jag säger så mycket till killarna innan matchen, funderar Mats Andersson som dock lovar att återkomma med en rapport under fredagen om hur det gick.

Hela Landskrona håller tummarna!

I övrigt noterar vi att IK Wormo 2 idag fick respass ur B-slutspelet av IFK Lidingö efter en knapp 2-1 förlust.

Till arkivet