Karnevalen dag 2

Igår sparkade årets upplaga av Karnevalen äntligen igång! Solen kunde inte riktigt bestämma sig för om den ville skina eller inte, men humöret tycktes ändå vara på topp bland de första flanörerna då Direkten gav sig ut på stan för att testa utbudet av mat och dryck. Vi passade också på att genomföra en enkät där karnevalsbesökare och funktionärer fick tala om vad de absolut inte tänker missa i år.

Timbuktu tycktes vara svaret för många av dessa – och vid 23:00-tiden på kvällen drog han också igång en succéartad spelning på Råhustorgets stora scen!

En som också är nöjd med den första karnevalsdagen är komminister Carina Brink.Sommargospelkören framträdde i Sofia Albertina, det var näst intill fullsatt och publiken var verkligen med på noterna.
– Hoppas att lika många hittar hit idag klockan 19, då multi-instrumentalisten Nina Ramsby står för underhållningen, säger hon.

Idag spelar också flera av hemmahoppen på scenen vid Kassakroken. Jörgen Petterssons Soulweeper kör igång redan klockan 16:00 och trummisen Mattias Larsson utlovar en blandning av rock, heavy metal och riktigt ös.
– Med lite folk på plats kan det här bli riktigt häftigt, säger Mattias.
– Vi har inte gjort något ordentligt gig på hemmaplan på ett tag, så det ska bli roligt! En del nytt material utlovas dessutom.

Efter dessa är det dags för punklegenderna i The Bristles. Klockan 17:15 kommer Svegis Svegbrant och grabbarna att ”punka loss så det skagar i hela stan”. Och det slutar inte med detta, Johan Östberg, Östblocket och Mikael Rickfors följer i tur och ordning innan kostymerna och skabootsen dammas av med ”hardcore-ska:ande” Mobster klockan 23:00. ”Dance ´till you drop” och värm gärna upp med att läsa Direktens Profilintervju med den mikrobiologiske och hårdsvängande gitarristen Anders Jeppsson!

Till arkivet