Annons

Trädgårdsgillet i augusti Folkbildare med passionen för trädgård är en stämpel man kan sätta på Gunnel Carlsons som gästar årets upplaga av Trädgårdsgillet.

Årets grönaste fest i Landskrona sker den 14-16 augusti. För sjätte året i rad blir det Trädgårdsgille med flotta flottar, marknad, skördegille och öppna trädgårdar i Landskrona.

Välkända journalisten och författaren Christel Kvant inviger gillet den 14 augusti.  Kanske kommer hon då att utveckla varför hon tycker Landskrona är en av Sveriges främsta trädgårdsstäder.

Annons
 

En nyhet i årets program är Gunnel Carlsons Gröna samtal. Under lördagens trädgårdsmarknad kommer hon att samtala med marknadsutställare och andra intressanta trädgårdspersoner på scenen vid Konsthallen.

På Citadellområdet blir det smakfullt då restaurangelever och kocken Peter J Skogström bjuder på gröna rätter.

Under söndagen uppmärksammas den vackra parken kring Konsthallen med en guidad tur med trädexperter och man kan få en trädgårdsberättelse med sig om man besöker Rothoffska kolonin, landets första museikoloni. Där det även finns en utställning om sinnenas trädgård hela sommaren. Och inte minst öppnar generösa landskronabor grinden till sina gröna oaser.

Trädgårdsgillets stolthet är de unika flytande trädgårdarna. I själva vallgraven kring Citadellet radar sköna flottar upp sig. Företag med trädgård som inriktning smyckar var sin flotte och publiken får rösta på sin favorit. På söndagen avslutas gillet med att det åtråvärda vandringspriset till den “Flottaste Flotten” utdelas.

Trädgårdsgillet inramas av musik. Vid invigningen bjuder Rag-and-bones på picknickvänlig musik, vid avslutningen kommer Jenny Almsenius trio att servera skön visa och blues.

Hålltider för trädgårdsgillet

Fredag den 14 augusti
18.00 Vernissage Gert Wingårdh, Konsthallen.
19.00 Invigning av Trädgårdsgillet med Christel Kvant och picknickkonsert med Rag-and-bones. Vid Konsthallen.

Lördag den 15 augusti
10.00-15.00 Trädgårdsmarknad vid Konsthallen och på Citadellet.
11.00, 12.00, 13.00, 14.00 Gröna samtal. Gunnel Carlson med gäster.

Vid Konsthallen.
11.00-14.00 Trädgårdsverkstad vid Konsthallen.
13.00-15.00 Prova på flugfiske vid inre vallgraven, Citadellet.
14.00-15.00 Skördegille med gröna smakprover, Citadellet.

Söndag den 16 augusti
10.00-15.00 Öppna trädgårdar i kommunen.
11.00 Parkvandring med Landskronatraktens Natur, Slottsparken.
14.00 Trädgårdsberättelser i Rothoffska kolonin.
15.00 Avslutningskonsert med Jenny Almsenius trio, Flottaste flotten koras. Vid Konsthallen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser