Annons

Nästa en tredjedel av BoIS-truppen kan försvinna i sommar

Onsdagen den 1 juli öppnar transferfönstret för fotbollsövergångar för de svenska lagen. I BoIS är läget sådant att en tredjedel av a-truppen kan vara på väg att lämna klubben inom kort. Närmast tillhands att lämna är målvakten Sebastian Karlsson.
– Vi har sagt åt Sebastian att han får lov att tala med andra klubbar och som det ser ut nu så kommer han att lämna BoIS under sommaren, säger BoIS sportchef Mats Aronsson.
Ersättaren hittar man i de egna leden då U21-keepern Mirza Selimovic tar steget upp i a-truppen om Sebastian försvinner.
– Det kommer Mirza att klara bra. Han är fortfarande ung och har mycket att lära men det är klart att han är mogen för a-truppen, säger Mats I Svensson som är målvaktstränare i klubben.

Vad gäller utespelarna så är det framför allt tre spelare som man just nu sitter i förhandlig med. Det är Ivo Pekalski, Christoffer Carlsson och Pär Cederqvist, vars kontrakt löper ut efter denna säsong.
– Vi jobbar på att få spelare att stanna. Men skulle det bli så att de inte vill vara kvar i BoIS så kommer vi att försöka sälja dessa, allt för att de inte ska gå utan ersättning efter säsongen. Men inga klubbar har hört av sig ännu, så därför hoppas jag att vi hittar en lösning snart, säger Mats Aronsson.

Annons
 

Det fanns ett par klubbar inför säsongen som var intresserade av Pär Cederqvists tjänster med detta har svalnat.
– Jag har inte fått några direkta förfrågningar, säger Pär som dock gärna stannar i BoIS.
– Jag trivs bra i klubben men samtidigt vill jag inte ha för brått att skriva på. Det finns ingen anledning att stressa fram ett beslut för mig idag.

En spelare som dock kan vara på väg bort redan i sommar är Jesper Westerberg.
– Det står i hans kontrakt att han får lämna i sommar om han vill. Vi hoppas dock att han vill stanna kvar. Jesper har gjort en klart godkänd säsong så här långt och vi ser gärna att han stannar, säger Aronsson.
– Jag har inte fått några signaler på att han skulle vara på väg till någon annan klubb men det kan snabbt ändra sig.

En som BoIS gärna ser kvar under hösten är Morten Nielsen som är här på lån från Chelsea.
– Vi håller på att försöka få honom att stanna säsongen ut. Men förhandlingar pågår så inget är klart. Jag är dock försiktigt optimistisk om en positiv lösning för vår del, förklarar sportchefen vidare.

Den siste vars framtid i klubben är osäker är brassen Renam Franca som fått det mesta av säsongen spolierad av skador.
– Vi håller på att snacka med hans agent men hur det blir vet jag inte. Besked kommer förmodligen i veckan, säger Aronsson.

Om samtliga spelare ovan skulle säljas och sluta så innebär det att hela sju av tjugofyra i a-truppen försvinner. Mats Aronsson är dock inte bekymrad.
– Jag är inte orolig i dagsläget men det är klart att om så skulle ske så blir det tufft för oss. Men jag är optimist i flera av fallen men kan inte kommentera eftersom det pågår förhandlingar. Vi har dock en del back-up-planer om det skulle bli stort manfall. Men några dyra spelarköp kommer det inte bli fråga om, avslutar Mats Aronsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser