Annons

Cyprioter och islänningar intar staden

I skrivande stund anländer grupper av resenärer till Landskrona från Cypern, Holland, Rumänien, USA, Italien, Island, Norge och Frankrike.
– Dessutom kommer naturligtvis även en del svenskar. Sammanlagt blir vi 92 deltagare, berättar Mikael Schvili, Euromeeting President när Round Table 6 Landskrona i helgen står värd för den årligen återkommande sammankomsten.

Sorim Bibicioiu från Brasov i Rumänien gästade Landskrona redan under ett Euromeeting 1998.
– Den gången cyklade jag hit efter att ha planerat i ett halvår. Det tog en månad, säger han som på vägen gästade inte mindre än 33 RT-klubbar.
Minnena från Landskrona är många och trevliga.
– Landskrona är en mycket trevlig stad. Jag minns citadellet, centrum, Ven och era seder och alla fina människor. Det är angenämt att vara tillbaka, säger han.

Annons
 

Vår klubb har elva medlemmar och sju har faktiskt lockats hit. Inte minst av Sorims berättelser om Landskrona, säger Tudoricà Radu även han från Brasov vars klubb ska stå värd för nästa års Euromeeting.

Redan ikväll är det dags för den första sammankomsten och imorgon bär det av till Ven för hela sällskapet.
– Efter ett besök på Tycho Brahe museet är det tänkt att vi ska fira midsommar i Kyrkbacken. Det är lovat regn så det lär bli realistiskt, säger Mikael Schvili och ler stort.

Kvällen är sedan anslagen åt Nations Night Round Table med den något suspekta underrubriken SEX Party.
– Det kan naturligtvis krävas en liten förklaring, säger Mikael Schvili och mungiporna kasar upp ytterligare en bit.
Vår klubb var när den bildades 1947 den sjätte Round Table-klubben i Sverige och därav RT6. Till vårt Euromeeting välkomnar vi speciellt andra RT6-klubbar, därav temat. Under “Nations Night” bjuder man på någon specialitet från sitt hemland. Det kan vara mat, dricka eller något annat. Hur man sedan tolkar SEX återstår att se. Antingen som en siffra eller.., ja hur som helst blir det rumsrent, lovar Mikael Schvili.

– Vi kommer åtminstone att bjuda på en sexig överraskning, säger Sorim Bibicioiu med ett slugt leende.

Trots att festen pågår in på småtimmarna är det tänkt att de som orkar och vill ska bada vedeldad bastu på Kallbadhuset på lördag morgon innan det är dags för det officiella mötet till vilket bland annat ”borgmästare” Lennart Söderberg är inbjuden talare.
– Kommunen har ställt upp bra och samtidigt blir arrangemanget stor PR för Landskrona, poängterar Mikael Schvili.

Euromeeting avslutas med en galamiddag på Strand då smoking och långklänning är påkallat.
– Till visa av programpunkterna har gäster och kvinnor från Ladies Circle tillträdde annars är Round Table till för att främja kamratskap mellan unga män mellan 22-40 år från olika verksamhetsområden, förklarar Mikael Schvili samtidigt som mobiltelefonen ringer.
– Det var den isländska gruppen som snart rullar in på stationen. Vi måste åka och välkomna dem.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser