Europeisk arresteringsorder utfärdad för Landskronabo

Enligt en artikel i HD är en femtiofyraårig man, hemmahörande i Landskrona, häktad i sin frånvaro och en europeisk arresteringsorder har utfärdats för honom.

Mannen är misstänkt för grovt bedrägeri och tros under natten mellan den 6 och 7 april ha länsat olika uttagsautomater i Landskrona på uppemot 2,7 miljoner kronor. Både polis och banker är förtegna om hur själva brottet gått till, men enligt uppgift ska det inte ha rört sig om så kallad skimning.

Den 19 april greps 54-åringen i Polen, men försattes senare på fri fot då ingen europeisk arresteringsorder ännu hade utfärdats. Nu befinner sig mannen på flykt, och om han skulle gripas kommer han att utlämnas till Sverige där en ny häktningsförhandling kommer att hållas.
– Några kunder har inte påverkats av det här, säger en bankchef till HD, men vill inte ytterligare kommentera det inträffade för att inte försvåra polisens arbete.

Till arkivet