Annons

Karnevalen: Svenska Akademien avslutar på kassakroken

Med drygt tre månader kvar till årets karneval så börjar nu programmet bli klart. Praktiskt taget samtliga artister är spikade och anmälningarna bland knallarna strömmar in. De stora dragplåstren Timbuktu, Kevin Borg och Rebecka Törnqvist har vi skrivit om tidigare. Nu är det också klart att The Cadillac Band avslutar varje kväll i 60-talstältet med diverse gästartister. Vilka detta blir återstår att se.

En annan scen som med all säkerhet kommer att locka till stora skaror är Kassakroken, vilken närmast får räknas som en lokal scen. Här kommer några utombys band att blandas med bland annat Ungtupparna, Bloosblasters, Johan Östberg och Mobster.
– På lördagen blir det dock idel Landskronaband, säger projektledaren Olle Larsson och fortsätter.
– Kvällen inleds med Hoogans Hjältar. Därefter tar Emilush över innan Katzenjammers lirar och avslutningsvis blir det Svenska Akademien som gungar loss på Kassakroken.

Annons
 

Då arrangörerna av Karnevalen hade ett stormöte fick deltagarna även höra att det inte blir något på Jönsaplan under Karnevalen.
– Anledningen är att det egentligen skulle byggas på platsen, säger Olle Larsson och förklarar.
– Det kom in för sent att det inte blir något av men det spelar inte så stor roll. Karnevalen kommer att bli bättre än någonsin, lovar Larsson.

För den som gillar musik från världens alla hörn, kommer scenen vid Slottscaféet att locka.
– Här kommer det att finnas influenser från när och fjärran. Det blir reggae, latino, musik från Balkan och Mellan östern och mycket mer. Här är det Centrum & Österlyftet som ansvarar för planering och samordning av alla aktiviteter, avslutar Olle Larsson.

Karnevalen går av stapeln den 9-11 juli.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser