Cykla för ett sundare Landskrona

Under torsdagen presenterades på miljöförvaltningen den speciella cykelkarta över Landskrona som tagits fram som ett led i stadens klimatinvesteringsprogram. Klimatinformatör Håkan Almström, som ibland själv rent av cyklar sträckan Lund – Landskrona till arbetet, pekar på de många fördelarna med ökat velocipedanvändande:
– Genom att använda cykeln mer gör man insatser för miljön såväl som den egna hälsan och dessutom sparar man bensinpengar, säger han.

För att stimulera ett ökat cyklande kommer nu kartan med alla Landskronas, Vens och de intilliggande byarnas samtliga cykelbanor utmärkta att distribueras till samtliga hushåll i den kommande veckan. Emilia Löfgren som stått för det specifika arbetet med kartan och som i somras cyklade omkring en hel del i omgivningarna för att inventera de ställen man var lite osäkra på, berättar att kartan också kommer att ligga ute på stadens hemsida.
Dessutom ska kartan naturligtvis delas ut till gästande turister.

Till arkivet