Annons

Det händer i helgen

I helgen är det aktivt värre på Rådhustorget. Först talar Vänsterpartiets Lars Ohly klockan 13 på Rådhustorget och dagen efter kommer partiet att uppmärksamma den Internationella Kvinnodagen på samma plats. Fredrika Bremerförbundet och Landskrona Stadsbibliotek kommer att arrangera en föreläsning på samma ämne på biblioteket på söndagen.
Den hungrige, törstige eller enbart festsugne som inte är intresserade av Ohlys tal på lördagen kan inta någon av stans många krogar som ”firar” After Ski hela lördagen. Läs mer om detta, såväl nedan som bland nyheterna och på vår FEL-sida.

Fredag:

Annons
 
 • 09.00 – Stadsbiblioteket firar sin 10-årsdag i sina nuvarande lokaler. Läs mer.

Lördag:

 • 10.00 – Prova på Qigong, mental träning, livsfärdighetsträning, sjung – gung på Stadsbiblioteket.
 • 11.00 – After Ski!
  – Landskronas krogar kör igång klockan 11 och i sann afterski-anda fortsätter festen hela natten! Klä er varmt, massor av schyssta överraskningar & erbjudande utlovas i stans återupplivade utebarer. Afterski klädsel belönas, lovar Jonas Westerberg på Två Sex Ett som ingår i Rådhusgruppen.
 • 13.00 – Vänsterpartiets Lars Ohly håller tal på Rådhustorget. Läs mer.
 • 14.00 – 100% Lavinfara ”After-skiar” på Speaker’s Corner. Läs mer.
 • 15.00 – Lyssna på gospel och negro spirituals i Sofia Albertina Kyrka. Läs mer.
 • 15.00 – Premiär för en ny utställning på Galleri Jomili.
  – Vi kommer att visa upp verk av Gudrun Klang. Hon har målat i hela sitt liv, främst akvareller, men även i akryl på senare år. Gudrun har fått sin målarutbildning hos Borstahusens målarskola, och ställt ut genom dem, både i deras ateljé och i Landskrona konsthall, säger Galleri Jomilis ägare Line Hovrind-Aslaksen och fortsätter.
  – Hon har även ställt ut hos olika konstföreningar i Malmö, Helsingborg och Göteborg, men också på mera lokala platser som Glumslöv, Ålabodarna och Örenäs Slott. Gudrun Klang är med i konstnärsgruppen Spectra och var med på deras gemensamma utställning i Landskrona. Det är en glädje för Galleri Jomili att få visa hennes alster.
 • 22.00 – Diesel uppträder på Akropolis.
 • 22.00 – Fullt ös på Speaker’s Corner! På scen: Foreheads

Söndag:

 • 12.00 – Vänsterpartiet kommer tillsammans med bland annat Ung Vänster, Kurdiska kvinnoföreningen, Socialdemokraterna, IF Metall och ISIS att manifestera på Rådhustorget med anledning av Internationella kvinnodagen.
 • 14.00 – Föreläsning på Stadsbiblioteket. Tema: Kvinnor som vågar – Linda Lindenau.
  – Linda Lindenau är långseglare, utbildare och författare till böckerna “Ta rodret, kvinna!” och “Kvinnor som vågar”. Hon har tidigare arbetat med sociala frågor men har också lång personlig erfarenhet av mänsklig utsatthet och läkning. I sina föreläsningar talar hon om kvinnligt mod och om vägen till att genomföra sina drömmar, säger bibliotekarie Annika Liljengren. Arrangör: Fredrika Bremerförbundet och Landskrona Stadsbibliotek.
 • 14.00 – ”Att vilja” – en utställning om Selma Lagerlöf invigs på Landskrona museum. Läs mer.
 • 14.00 – Familjesöndag på museet.
 • 15.00 – Galleri Jomili visar verk av Gudrun Klang till klockan 17.00. Läs ovan.
 • 15.00 – Kick-off för AIF i Asmundtorps idrottshall. Läs mer.

Det händer i helgen – NOT.
Det blir ingen träningsmatch för BoIS på lördagen. Danskarna pallade inte konstgräset!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser