Annons

Landskronaduo öppnar klädbutik på Internet

Två miljömedvetna tidigare klasskamrater från Landskrona har öppnat klädbutik på nätet.
Andreas Ekberg Sjöstedt och Mikaela Persson vill göra det lättare för medvetna klädshoppare att kunna köpa kläder som är tillverkade av ekologisk och Rättvisemärkt bomull.
– Jag bodde under en period i London och såg vad som fanns där. Varför har vi inte detta i Sverige?, var min tanke, säger Mikaela Persson som tillsammans med kompisen startade upp Conscious Clothing.
För mig handlar detta om att kunna ge konsumenterna ett alternativ. Att bomullen i våra kläder är ekologiska innebär att våra kunder genom att köpa kläder från oss är schysta mot miljön. Att bomullen är Rättvisemärkt ger goda förhållanden till producenterna. Och våra kläder är inte så dyra. Jämför med vad ett par Björn Borg-kalsonger kostar så får man två par billigare hos oss. Allt handlar om prioriteringar, poängterar  Mikaela Persson.

Webbshopen öppnades den 15 februari och än ser det lite spartanskt ut på sidorna.
– Än så länge drivs företaget mer eller mindre på ideell basis Vi vill bygga upp en kundkrets och få in pengar i företaget inför framtida nyinköp av kläder. Vårt mål är givetvis att utöka sortimentet, men då måste vi ha en grund att stå på, menar Mikaela Persson som dock på sikt siktar på expansion.

Annons
 

Målet är att kunna anställa någon på 75 procent. Min ideologi bygger på 6 timmars arbetsdag, säger hon och hälsar alla välkomna in i webbutiken på http://consciousclothing.livingmind.se/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser