Annons

Två butiksrån i helgen

Antalet butiksrån i Skåne fördubblades 2008 i jämförelse med året innan och i Landskrona var situationen så speciell att kommunen och polisen inledde ett samarbete för att försöka få bukt med problemen i staden. Nåt vidare framgångsrikt har detta arbete inte varit såhär långt. Bara i helgen har två butiksrån begåtts.

Det första ägde rum strax efter klockan 21 i fredags då två mörkklädda män med någon typ av maskering gick in på Boys Servicebutik på Eriksgatan och tilltvingade sig kontanter och cigaretter. Männen var cirka 170-175 centimeter långa. Polisen sökte med hund i området och fick också upp ett spår på Almstigen men på en innergård tog spåren slut.

Annons
 

Strax innan klockan 20 på söndagskvällen var det dags för rån nummer två. Denna gång var det en ensam gärningsman som rånade Konsumbutiken på Pjäsgatan på uppskattningsvis ett par tusen kronor.
En väktare försökte ta upp jakten på rånaren som försvann på en cykel, men lyckades inte hitta honom. Polisen hittade dock, med hjälp av hund, en mindre summa pengar i närheten vilket man misstänker ha med rånet att göra.
Vid båda tillfällena hotade gärningsmännen sina offer med kniv.

Fram till dags dato har fyra rån ägt rum i Landskrona sedan årsskiftet. Det första var då en man rånade guldsmedsbutiken Berns den 3 januari. Gärningsmannen kunde då gripas strax efter rånet.
Det andra var då fyra personer försökte råna en spelbutik på Järnvägsgatan för en vecka sedan. Vid detta tillfälle flydde gärningsmännen hals över huvud utan byte efter att ägaren av butiken larmat samt tagit fram ett basebollträ.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser