Annons

Trots avslag satsas på spetsutbildning

I dag meddelade Skolverket sitt beslut om spetsutbildningar inom gymnasieskolan. Tio utbildningar har utsetts. 101 utbildningar ansökte bland annat Allvar Gullstrandgymnasiet inom gymnasieförbundet.
– Konkurrensen har varit mycket hård, men vi kommer ändå ge elever som börjar NV-programmet i höst möjlighet att läsa i snabbare tempo och kunna klara av högskolekurser under sin gymnasietid, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör inom gymnasieförbundet med anledning av det avlsag på riksrekrytering som förbundet fick.
– Det är viktigt att stimulera fler elever till högre utbildning. Det vi nu gör är en bra åtgärd för att stärka de studieförberedande utbildningarna, säger Magnus Lindahl (fp), ordförande inom gymnasieförbundet.

Gymnasieförbundets ansökan som nu ändå kommer att genomföras handlar om en profil på de naturvetenskapliga studierna inom marinbiologi och ekotoxikologi. Samarbete kommer att ske med Lunds universitet och Campus Helsingborg. Gymnasieutbildningen kommer också bygga på den grundskoleprofilering mot matematik och naturvetenskap som sker på Sandåkerskolan i Landskrona från och med hösten 2009.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser