Csaba Bene Perlenberg i ny kortfilmsfestival

Csaba Bene Perlenbergs nya kortfilm Strå har blivit uttagen som en av åtta svenska kortfilmer att tävla om Sveriges störta kortfilmspris: ”Brateks Startsladden” vid Göteborg International Film Festival 2009. Priset består av ca. en miljon kronor i produktionsstöd till ens nästa produktion samt SVT-visning kvällen efter det att vinnaren offentliggjorts.
– Bara det faktum att vi nu är nominerade innebär att filmen kommer visas hela sex gånger under festivalen. Tre gånger i ”Startsladden”-paketet, och tre gånger som förfilm till en av de tävlande långfilmerna i den nordiska långfilmssektionen. Dessutom kommer samtliga åtta filmer att ges ut som ett special-nummer av tidningen Filmkonst på DVD under våren 2009, säger en mycket glad Csaba Bene Perlenberg.

Skådespelarna Mattias Malmgren och Ida Gyllensten har huvudrollerna i Strå, och filmen är fotograferad av Jarno Lee Vinsencius, som även gjorde Väsenpumpen och 87. Filmen är författad, klippt, regisserad och producerad av Csaba Bene Perlenberg, och är producerad under Anton Bene Film – en del av Korphult Kompani AB.

Till arkivet