Annons

Lejonet hakar på övre halvan

Blott 63 åskådare hade bänkat sig i ishallen för att på torsdagskvällen se Lejonet ta sig an serienykomlingen Frosta från Höör. Det var syndatt man inte var fler för det bjöds på en tuff och spännande match som Lejonet till slut kunde vinna med 5-3. 

Lejonet fick dock börja i uppförsbacke. Utvisning efter blott sju sekunder, bör vara något slags rekord. Hemmalagets boxplay fungerade bra och Lejonet kunde reda ut stormen.
Med drygt tre minuter kvar av perioden tar Lejonet ledningen när Mikael Andersson passar Rasmus Grabrowski som från dålig vinkel  skjuter pucken via målvakten i kassen. Lejonet vinner skotten i första perioden med 18-12 men riktigt rättvist så långt var det inte med 1-0.

Annons
 

Frosta börjar andra men en stark press mot Lejonets kasse och efter 56 sekunders spel tappar Lejonets målvakt klubban och ser ut att vara överspelad men liggande räddar han pucken. Mycket snyggt!

Gästerna fortsätter att trycka tillbaka Lejonet. Trots att Frosta får spela fem mot tre i 40 sekunder håller Lejonet tätt. Båda lagen vaskar fram bra chanser och just som man tror att kvitteringen ska komma gör Lejonet 2-0.

När sen Robert Lind har lekstuga i Frostas zon  och snurrar runt och till sist serverar Mikael Andersson ett pass som han klipper till på direkten och gör 3-0,  så tror man att matcjhen är avgjord. Men Frosta ger aldrig upp. 14.42 utnyttjar man ett slarv från Lejonet på rödlinjen. Två fria spelare blir för svårt för Mattias Möllerström i målet som får se pucken passera mellan benen.

Bjuder in motståndarna
Lejonet bjöd in Frosta direkt i början av tredje.
Efter ett tidigt mål hamnar nerverna utanpå och matchen bjuder på ett par onödiga utvisningar för båda lagen. 17.41 kommer kvitteringen.
I detta läge kändes det rättvist men Lejonen ville annat, säger Torbjörn Torpling.
27 sekunder efter kvitteringen går Mattias Hermansson runt kassen passar Robert Lind  som stänker dit 4-3. Spiken kommer två sekunder före slut när Robert Lind gör sitt andra mål på en uppgiven målvakt i Frosta.
 – Det är starkt att komma igen efter att man tappat en tremålsledning. Det visar på en härlig lagmoral, poängterar Torbjörn Torpling och gläds åt lagets tre mycket viktiga poäng.

Nu hakar Lejonet på den övre halvan av tabellen och på söndag väntar derby mot Åstorp i Karlslundshallen klockan 17.00.

Matchfakta
Resultat: 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)
Målgörare: Robert Lind 2, Mikael Andersson, Rasmus Grabrowski och Robert Kjelson
Skott: 45-34
Utvisningar:  Lejonet 10 x 2 min    Frosta 6 x 2 min.
Publik 63

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser