Annons

Individuell människohjälp öppnar filial i Landskrona

Den politiskt och religiöst obundna biståndsorganisationen Individuell Människohjälp hade fram till denna månad avdelningar i Lund, Malmö, Göteborg och Stockholm. Nu har de även öppnat en filial i Landskrona med stöd av Allmäna Arvsfonden..
Vi har många volontärer i övriga regionen, men i Landskrona har intresset inte varit så stort. Därför har vi nu öppnat här för att mer aktivt försöka engagera folk, säger Maria Söderborg, projektledare för nystartade Landskronaavdelningen.

Individuell människohjälp jobbar för att synliggöra och bekämpa fattigdom och utanförskap. I Sverige satsar man på att få ut ungdomar i högstadie- och gymnasieålder och som nyligen kommit till Sverige, till föreningslivet. Dessutom har man som mål att försöka hjälpa ungdomarna med läxor och annat inom skolvärlden.
– Våra volontärer gör ett stort jobb. Det rör sig om frivilliga som hjälper ungdomarna på olika sätt. Ett mycket bra sätt att slussa in de unga i samhället är genom att engagera dom i föreningslivet, fortsätter Maria Söderborg.

En del blivande volontärer har redan hört av sig och inom kort kommer Maria Söderborg att kalla till ett informationsmöte.
– Vi har just flyttat in i lokalen på Regeringsgatan 53 och ska försöka komma i ordning. Om ett par veckor ska allt vara klart och då kommer vi att träffas. Som det är nu så har vi inte ens Internet här. Men vi har ett nära samarbete med Centrum Österlyfter som ligger vägg i vägg, så jag kan kolla min e-post där så länge, skrattar projektledaren.

Maria Söderborg kommer att vara ansvarig för Landskronaavdelningen i två år. Därefter ska avdelningen fungera av egen kraft.
– Jag ska dra igång det hela och få det att rulla. Sen räknar jag med att volontärerna kommer att kunna driva avdelningen på egen hand. Jag är övertygad om att de kommer att lyckas och att många ungdomar i framtiden kommer att få den hjälp de såväl behöver, avslutar Maria Söderborg.

Vill du veta mer om Individuell Människohjälps satsning i Landskrona?
Gör ett besök på www.manniskohjalp.se/landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser