Wall-E, så söt att man vill adoptera honom

Följ med den lilla roboten Wall-E på ett historia fylld med äventyr, spänning och kärlek. En skrämmande verklighet i en söt historia.

Wall-E är den enda som är kvar på jorden efter att alla har lämnat den. Den enda som är kvar är ruiner och en massa skrot som Wall-E städar till under dagarna. En dag kommer en annan robot vid namn EVA utsänd av människorna i rymden för att leta efter liv. Wall-E blir störtkär i EVA och när EVA ska lämna jorden är inte Wall-E sen att hänga med på hans största äventyr någonsin.

Filmen är helt animerad och fruktansvärt snygg. Alla detaljer känns nästan riktiga och när vi får se hur det gått med vår jord blir man nästan lite skrämd. Tempot är högt även om början av filmen är lugnt, ensam och nästan lite tragisk. Manuset är välskrivet och det händer nästan alltid något.

Den enda nackdelen är väl egentligen att detta inte är en barnfilm för barn. Eller? Budskapet är tydligt, detta är en film som handlar om miljön och även om miljön antagligen är det viktigaste vi har så har ändå miljöfrågan nu krupit ända ner till våra barnfilmer. Det är bra och viktigtatt våra barn lär sig men ibland skulle man bara vilja ha en rolig och skojig barnfilm. Jag ser båda för och nackdelar med detta men på grund av att Wall-E är så söt att man vill adoptera honom, filmen har så härligt tempo och att den är så snygg så blir budskapet mest en positiv upplevelse.

Av: Daniel Engström – Praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Till arkivet