Vägarbete på motorvägen

Igår startade sommarens största vägarbete i Skåne. Det är ett tredje körfält på nuvarande väggren på E6:an över Glumslövs backar för långsamtgående fordon som ska byggas. – Den tunga trafiken orsakar köbildning och irritation, därför bygger vi nu ett tredje körfält för lastbilar över Glumslövs backar, säger Thomas Erlandson, vägdirektör Vägverket Region Skåne. Redan på måndagsmorgonen inträffade de första olyckorna till följd av vägarbetet. Det är vid Landskrona Södra som flera bilar har kört in i varandra vid ett par tillfällen. Ett flertal personer har förts till sjukhus för vård. Den första etappen av vägarbetet gäller norrgående riktning där arbetet väntas pågå till och med den 13 juli. Påfarten norrut vid trafikplats Landskrona N är under första etappen stängd. Arbetet med den södergående riktningen påbörjas den 24 augusti. Om allt går som det ska är motorvägen färdig den 5 oktober. Vägverket varnar för att det kan bildas långa köer under rusningstid och problem för trafikanterna.

Till arkivet