Sommar-Gospelkör bildas i Landskrona

Landskrona församlings rytmikpedagog, Alexandra Myllenberg drar igång en sommar-gospelkör. Sex repetitioner, med början den 4 juni, är tänkta att utmynna i en fartfylld gospelgudstjänst i Borstahusens kapell.

Alexandra är själv en flitig gospelsångare och körledare. Under årens lopp har hon hållit i liknande ”gospelprojekt” i andra församlingar, främst i Lund.
– Kören är öppen för alla som vill sjunga gospel och det är helt kostnadsfritt, säger Alexandra.

Efter sex repetitioner kommer den nybildade kören att medverka och leda sången i en gospelgudstjänst i Borstahusens kapell den 6 juli. Pianisten Marcus Österlund, som har samarbetat med Alexandra i många liknade projekt, står för ackompanjemanget.
– I enlighet med gospeltraditionen övar vi in sångerna på gehör. På det sättet får alla, oavsett kunskap i att läsa noter, samma förutsättningar. Det är min fasta övertygelse att det man lär sig utantill ”sitter” bättre. Dessutom behöver man ha händerna fria för att kunna klappa och röra sig till musiken.

Sommar-gospelkören kommer att repetera i Landskrona församlingshems körsal, mellan klockan 18.30 och 20.30, med start onsdagen den 4 juni.
Alla intresserade är välkomna att kontakta Alexandra Myllenberg, på telefon: 0418-574 32.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet