Annons

Stipendium för ett tryggare och säkrare Landskrona

Swedbank i Landskrona vill bidra till att skapa förutsättningar för ett tryggare Landskrona. Det sker genom instiftandet av ett stipendium på 10 000 kronor för värdefulla insatser inom det brottsförebyggande arbetet.
Det finns många föreningar och organisationer som genom ideellt arbete gör en fantastisk insats i det brottsförebyggande arbetet. Deras insatser sker ofta i det tysta och med små ekonomiska medel, förklarar kontorschef Lars Engert och fortsätter:
Vi vill genom detta stipendium ge stöd och uppmuntran åt de goda krafter som genom sitt engagemang är en viktig byggsten i det förebyggande arbete för att öka säkerheten och tryggheten i Landskrona kommun.

Årligt stipendium
Stipendiet kommer årligen att delas ut under april månad.
– Vi ser det som en långsiktig satsning för att stödja de goda krafter som försöker göra Landskrona till en tryggare stad.
Syftet med stipendiet är att premiera föreningar och organisationer som gör det lilla extra genom sitt förebyggande och långsiktiga arbete för ett säkrare och tryggare Landskrona.

Annons
 

För att komma ifråga för stipendiet gäller följande kriterier:

  • Föreningen/organisationen skall bedriva ett strukturerat och dokumenterat brottsförebyggande arbete.
  • Insatsen skall vara kontinuerlig och blicka framåt.
  • Arbetet skall i huvudsak rikta sig mot barn och ungdomar.

– Vi har kunnat konstatera att det redan finns en hel del föreningar och organisationer som uppfyller dessa kriterier, framhåller Lars Engert.
Stipendiejuryn består av representanter från Swedbank, polisen, BRÅ Landskrona och enheten för förebyggande arbete.
– Årets stipendium kommer att delas ut klockan 12 lördagen den 12 april vid en ceremoni på Rådhustorget, upplyser Lars Engert.
Den dagen arrangeras nämligen “Mitt Landskrona – en trygg och ren stad”. Det blir en mängd aktiviteter runt om i Landskrona City mellan klockan 10 och 15.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser