Nessim på Pumphuset

Åter är det dags för en välkänd konstnär att ta Pumphusets konsthall i besittning. Denna gången är det den stockholmsboende Malmöprofilen Suzanne Nessims verk som fyller ut väggarna med invigning imorgon lördag.

Suzanne Nessim är mångsidig inom sin konst och arbetar främst med akryl och torrnål. Hon gör även skulpturer i brons föreställande djur vilka dock inte följt med till Borstahusen. Istället hittar vi kaninerna, hundar, rävar, elefanter med flera djur i hennes målningar och teckningar. Det är uppenbart att djuren intar en viktig plats. En och annan segelbåt passerar också, liksom en del kroppar i minst sagt naturliga ställningar.
Jag är seglare, säger konstnärinnan och på utställningens största verk hittar vi en naiv fyraårings skuta i blyerts. Barnbarn i ateljén månde?
Jag är mitt eget barnbarn, svarar hon demonstrativt.
Den som vill ha en Nessim vet vad han har att förvänta sig, säger hon då vi vandrar runt i konsthallen som förövrigt uppskattas mycket av utställaren. I målningarna finner betraktaren anspråkslösa inslag av allt från renar till älskande par.
– Mitt förhållningssätt är inte akademiskt, säger hon innan arrangörerna i Borstahusens Konstförening ansätts med frågor om Svenska Dagbladets konstkritiker fått inbjudan till vernissagen. Direktens utsände fattar piken. Dagens djur är trots allt stenbiten hos yrkesfiskarna utanför.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet