Annons

Tre konstnärer ljussätter i julmörkret

Fascinationen för färg och ljus är gemensamma nämnare för de tre vännerna, Rose-Marie Bengtsson glaskonstnär, Hjördis Thelander målare och tecknare samt Sayed Khatib fotograf. De välkända Landskronaprofilerna är aktuella med utställningen “3 konstnärer 3 uttryck” på Landskrona Museum. Trots att trion är gamla kamrater så är det första gången man ställer ut tillsammans.
– Det har vi pratat om att göra från och till i åtta år, säger Rose-Marie Bengtsson som nu lämnat keramiken bakom sig för att helt och hållet hänge sig åt konstglas.
– Tummarna tog för mycket stryk av keramiken. Men glas är ett spännande material och här kan jag arbeta med stora former.

Sayed Khatibs stora färgfotografier med motiv från Landskrona harmonierar fint med Rose-Maries lekfulla glas och i rummet bredvid passar Hjördis surrealistiska målningar och teckningar väl ihop med det kulörta glaset.
Man kan säga att Hjördis avbildar ljuset, Rose-Marie filtrerar det och jag målar med det, säger Sayed Khatib och ler stort.

Annons
 

I Hjördis tavlor är havet ett återkommande tema och nickar bekräftande åt Rose-Marie när hon uttrycker uppskattning för utställningslokalen.
Att ställa ut hör på museet är inte det minsta nervöst. Här känner man sig som hemma.

Vernissage blir det på söndag då kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg inviger utställningen klockan 14. “3 konstnärer 3 uttryck” pågår fram till den 27 januari.
– Vår målsättning är att ha utställningar med lokala förmågor två gånger om året på museet. Därför passar det utmärkt att avlösa med Thomas H Johnsson bilder i början av nästa år, säger Birthe Wibrand, konstintendent på Landskrona Museum.


Rose-Marie Bengtsson har tagit fram flera nya objekt till utställningen på Landskrona Museum.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser