Nyhamn växer

Trots gråväder var det idel leende när första spadtaget togs till den andra etappen av Nyhamn. Det är Derome Förvaltning som kommer att bygga 63 bostadsrätter i två etapper. Den första etappen består av 32 bostadsrätter med planerad inflyttning i april 2009.
– Intresset är jättestort och vi har redan sålt 20 av de 32 bostadsrätterna och så fort den första etappens lägenheter är sålda påbörjas etapp två, förklarade Lotta Gradén på säljbolaget BoKnuten medan Deromes vd Peter Mossbrant tillsammans med kommunens planchef Anders Folkar och kommunalrådet Torkild Strandberg, (fp) gjorde sig klara för det symboliska spadtaget i skuggan av Vattentornet.

– Det har gått jättebra för oss i Landskrona, förklarade Peter Mossbrant och konstaterade att lägenheterna i kvarteret Svanen, som är inflyttningsklara lagom till påskhelgen nästa år, är i stort sett sålda och att även intresset för villabebyggelsen i Glumslöv är på topp.
– Och när det gäller Nyhamn finns det bara positiva saker att säga, titta bara på läget och utsikten. Det är inte många kommuner som kan överträffa detta, påpekade han och konstaterade att starten av bostadsbyggandet i Nyhamn blev en vändpunkt för Landskrona.

– Det ger kommunen väldigt mycket positiv reklam, noterade Peter Mossbrant och givetvis delade Torkild Strandberg den uppfattningen.
– Genom att satsa på attraktivt byggande så lockar vi också nya invånare till kommunen och det är viktigt för att klara framtida utmaningar, påpekade Torkild Strandberg som tidigare på dagen deltagit i ett seminarium anordnat av Öresundsinstitutet om fastighetsmarknaden i Landskrona.
– Sammantaget målades det upp en ljus framtidsbild vad avser nybyggandet i kommunen.

Redan till sommaren kommer ytterligare två fastigheter att byggas utmed Nyhamnskajen där fiskebåten Lilly lägger till i dag. Det är Peab som köpt byggrätten och vad gäller Derome så räknar man med att etapp två skall vara klar 2010 och det innebär samtidigt att Nyhamnsområdet då är färdigställt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

UPP

 

Till arkivet