Annons

Poul begär uppskov med flytten

Igår var det meningen att Hyresnämnden skulle träffat parterna i tvisten om Seglarpaviljongen. Som vi skrev redan härom veckan valde dock Landskrona Segelsällskap att avbryta medlingen och därmed upphör kontraktet för restaurangens arrendator, Poul W Lorenzen, den 1 april 2008.

Stämmer detta och vad händer nu Gert Grahn, juridiskt ombud för krögaren?
– Poul har nu skickat ett brev till hyresnämnden där han begär 18 månaders uppskov med avflyttningen. Detta helt i enighet med hyreslagen. Nu väntar en ny sittning med hyresnämnden, troligen i januari. Då blir det ingen medling utan ett beslut fattas av hyresnämnden som parterna har att rätta sig efter. Vi kräver då att Poul kommer att få sitta kvar med oförändrade villkor till den siste oktober 2009.

Annons
 

Och därefter går en klassisk krog i graven?
– Risken finns ju naturligtvis att föreningen kommer att stå utan hyresintäkter. Det är dock inget vi kan ta ansvar för. Situationen är naturligtvis stressig för Poul. Nu tvingas vi dra det en gång till i hyresnämnden med allt vad det innebär i kostnader, främst då kanske för den ideella föreningen. Jag undrar ju vad medlemmarna tycker om detta? Advokatkostnaderna är kanske inte den verksamhetskostnad som ska vara störst i ett segelsällskap. Vårt skadeståndsanspråk på i dagsläget 900 000 kronor kommer också att lyftas. Skadeståndet kommer högst troligt att vara högre då kommunen har krav på att det måste installeras en fettavskiljare i köket och ska Poul stå för den kostnaden nu så får föreningen den när han flyttar, säger Gert Grahn och tillägger.
Någonstans finns det väl sunt förnuft bland medlemmarna i föreningen. Jag har svårt att tänka mig att styrelsen har fullt förtroende i denna fråga.

Läs mer:
Vad händer med Seglarpaviljongen?

 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser