Annons

Johan Persson klar för BoIS

Landskrona BoIS har idag skrivit treårskontrakt med mittfältaren Johan Persson 23 år, tidigare i Mjällby. Dessutom har klubben förlängt avtalet med anfallaren Matthias Eklund med två år.

Johan Persson beskriver sig själv som en slitvarg.
– Jag är ettrig och gillar att spela tufft, säger han med ett brett leende på läpparna.

Annons
 

Ifjol spelade Johan 29 matcher för Mjällby och var avstängd i en match. I år har han spelat 26 matcher och varit avstängd vid fyra tillfällen.
– Det var illa. Jag drog på mig två röda kort samma vecka. Sen blev det sex gula kort, säger Johan men bedyrar samtidigt att det inte rörde sig om “varningar för snack”.

Den hårda konkurrensen på mittfältet rädds han inte.
Det finns många bra fotbollsspelare i BoIS. Men samtidigt var jag med och besegrade laget i vid tre av fyra tillfällen, säger han och enda poängförlusten Johan har mot BoIS är från 1-1 matchen i år på Listerlandet.
– Slitstarka mittfältare är vi inte bortskämda med, säger sportchef Mats Aronsson och hoppas att Johans ankomst till klubben ska stärka BoIS aktier i Hässlholm och Kristianstadsområdet.

Johan Persson kommer ursprungligen från Tollarps IF och gjorde tre säsonger i IFK Hässleholm innan han gick till Mjällby, där han varit i två år.
Micke Dahlgren lärde jag känna i Hässleholm annars är det bara nya ansikten för mig här, säger Johan Persson som dock snabbt hoppas komma in i gänget.
Jag börjar inte träna med laget förrän i januari, så jag får ta och hålla igång lite själv nu. Jag gillar att träna, poängterar han.

På frågan om det trots allt inte kändes som ett nerköp med BoIS, skrattar han innan han svarar.
Det känns trots allt som att BoIS har större ambitioner. Det är en större klubb som har mer erfarenhet från allsvenskan. Dessutom känns det rätt och klubben vill satsa på mig.

Någon oro för att gå till en klubb där tränaren ännu ej är klar har han inte.
– Nej absolut inte. Jag vet inte vem det blir men att jag är lovad en bra tränare och det tror jag på.

Målsättningen för året är att truppen ska innehålla 22 spelare, 20 utespelare plus två målvakter.
Nu får vi avvakta och se om det finns någon som lämnar men ytterligare en spelare kan vara på väg in, säger Mats Aronsson.
– Johan är en pålitlig spelare som vi har haft ögonen på redan sedan tiden i Hässleholm, säger BoIS ordförande Kenneth Håkansson och gläds samtidigt åt att Matthias Eklund nu för åttonde (?) gången skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.
– Matthias gjorde sin första säsong hos oss 1997. Här vet vi att vi får en spelare som står för stabilitet och kontinuitet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser