Annons

Dags för en ny trygghetsvandring

Ikväll genomför Landskrona kommun tillsammans med BoStaden och Polisen trygghetsvandring nummer två.
– Denna gång kommer vi att studera belysningen i området kring Dammhagsparken och Teaterparken. Intresserade är hjärtligt välkomna att delta i vandringen, hälsar Annika Wågsäter, kommunstrateg med ansvar för brottsförebyggande frågor.

Den första trygghetsvandringen genomfördes den 18 september och lockade 22 personer.
Många goda tankar och idéer framkom, poängterar Annika Wågsäter och berättar att dessa synpunkter finner du på kommunens hemsida om du söker på trygghetsvandring.

Annons
 

De som vill vara med och studera och diskutera belysningen kring Dammhagsparken och Teaterparken samlas utanför huvudbiblioteket ikväll klockan 19.00. Vandringen beräknas ta 1 ½ timme. Under denna tid avverkas sträckan: Biblioteket – Rådmansgatan – Teaterparken – Regeringsgatan – Dammhagsparken – Ödmanssonsgatan – Saluhallstorget – Biblioteket.

Fakta Trygghetsvandring
Tanken med trygghetsvandringarna som anordnas av brottsförebyggande rådet i Landskrona är att lyfta fram ett områdes problem och möjligheter. De som bor och verkar i området har den största kunskapen om sin närmiljö. Boende inbjuds tillsammans med representanter från bostadsföretag, polisen och Landskrona kommun att delta i vandringarna. Medan man promenerar diskuteras hur vägar, parker, gårdar och hus kan göras tryggare.

De synpunkter som framkommer kommer att dokumenteras såväl skriftligen som genom fotografering. På kommunens hemsida kommer alla sedan att kunna följa de åtgärder som vidtas.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser