Annons

S-attack mot försäljningen av kommunägda bostadsrätter

Den borgerliga Treklövern vill med stöd av Sverigedemokraterna sälja kommunägda bostadsrätter, om detta har vi skrivit tidigare och beslut kommer att fattas vid måndagens kommunfullmäktigemöte. Vid gårdagens möte i Vuxennämnden där man sett över förvaltningens behov av nämnda lägenheter röstade man med siffrorna 9-4 på tjänstemännens förslag. Samtliga Socialdemokrater reserverade sig mot beslutat.
– Det är vår uppfattning att kommunen har ett tydligt behov av liknande lägenheter även i framtiden, säger Jonas Esbjörnsson (s) ledamot i Vuxennämnden.

Mätningar per den 1 oktober visar att Landskrona har 111 hemlösa av dessa räknas nio vara i akut behov av bostad.
– Att då säga att vi inte har ett behov är beklämmande. Lägg därtill att kön med avhysningsärenden är lång, säger Jonas Esbjörnsson som inte heller begriper hur själva försäljningen ska gå till.
– Dessutom ska vi ha i åtanke att det är mer attraktivt att bo i Landskrona idag. Det kommer att göra att det blir svårare för kommunen att skriva hyreskontrakt med fastighetsägare.

Annons
 

Man säger att Landskronhem skall lösa detta men samtidigt säger man från moderaterna att man kan tänka sig att ombilda allmännyttiga bostäder till bostadsrätter. Jag får inte ekvationen att gå ihop. Det vi nu ser är början till en kallare politik i Landskrona, en cynisk politik som kommer att leda till ökade klyfter, poängterar Esbjörnsson avslutningsvis.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser