Annons

Ingen direktrapportering från fullmäktige

Kommunledningen har tidigare sagt att man ska utreda möjligheterna till direktsänd webb-tv från kommunfullmäktige. Något man i våras hade förhoppningar skulle vara fullt utbyggt efter sommaren. När Landskrona Direkt i veckan undersökte om det fanns möjlighet att göra en betydligt enklare variant, nämligen att textreferera från måndagens mastodontmöte då bland annat kommunens mål och budget ska fastställas fick vi beskedet att något bredband ej fanns att uppbringa till media.
– Webb-TV var ett av våra mål. Ett annat var att vi skulle ha upp en voteringsskärm. Som det är idag så sitter vi och ropar ja och nej vid voteringar och det är så lätt att något blir fel. Samtidigt som man genomför arbetet med voteringsskärmen så hade det varit önskvärt att fixa så att journalister kan koppla upp sig mot Internet också, säger Tutti Johansson Falk, moderat kommunalråd.

Den som ansvarar för utbyggnaden är Dino Giribaldi på Strategikontoret.
– Vi kommer att testa en variant av voteringsskärm i november och känns det bra så går vi ut i en upphandling. Vad gäller Internetuppkoppling så kommer det i etapp 2, säger Dino Giribaldi.

Annons
 

Det har emellertid givits Landskrona Direkt tillfälle att, mot 2000 kronor, få “låna” en typ av 3G-uppkoppling på måndagens möte av kommunen.
Det är inte bara kostnader för hyran av modemet som sådant. Det är även arbetskostnader, trafik och annat som ingår i det priset, säger chefen för kommunens IKT-avdelning, Henriette Jareklew .
– Jag säger inte att media ska betala men någon måste ju ta kostnaden, förklarar Jareklew.

Det faktum att 15 journalister har möjlighet att via bredband hålla kontakt med omvärlden på Idrottsplatsen när BoIS spelar men att samma journalister inte kan skicka ett e-post från kommunfullmäktigesalen, förbluffar Lennart Söderberg, kommunfullmäktiges ordförande.
Jag har definitivt inget emot att det rapporteras direkt från salen. Det hade säkert varit uppskattat från en hel del läsare. Problemet är dock inget jag kan göra något åt innan måndag. Skulle vi dock hitta någon lösning så att media skulle kunna vara uppkopplade på nätet under mötet så får kommunfullmäktige stå för den kostnaden.

Att det inte finns någon direktlina till Internet innebär alltså att det inte blir någon direktrapportering från måndagens möte. Vi kommer dock som vanligt att i efterhand publicera de viktigaste besluten.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser