Annons

JO-kritik mot bun

JO kritiserar barn- och ungdomsförvaltningen i Landskrona för att ha skickat utredningsmaterial i ett ärende till fel adress.
– Det är självfallet inte acceptabelt att försändelser från förvaltningen, som ofta kan innehålla känsliga och sekretessbelagda uppgifter, skickas till fel adress, skriver JO Kerstin André, men konstaterar samtidigt att det inträffade synes dock bero på ett enstaka, om än beklagligt, misstag.

– Mot den bakgrunden finner jag inte att det föreligger skäl för mig att fortsätta utredningen genom att inhämta yttrande från Barn- och ungdomsnämnden.

Jo fick in en anmälan om att utredningsmaterial skickats till fel adress och tog då kontakt med tjänstgörande socionom som berättade att fel adress av misstag angivits i utredningen och därför hade materialet skickats dit. Något som JO nu kritiserar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser