Annons

Huttunen kritisk mot kritisk Karlsson

Igår kritiserade oppositionsråd Niklas Karlsson (s) regeringens och migrationsminister Tobias Billströms (m) förslag att öppna upp för arbetskraftsinvandring. Karlsson anser att det skulle försvåra integrationen och riskera ökad arbetslöshet.
En som försvarar regeringsförslaget och tror det är bra för kommunen är Marko Huttunen (m).
– Jag förvånas över Karlssons inställning och ställer mig frågande till vilka motiv han har för sin kritik. I regeringsförslaget som Karlsson är kritisk till är tanken att Sverige ska öppna upp för arbetskraft med sådan kompetens som inte finns här i dag. Karlsson talar sig varm om kommunal vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildning, men det kan ju ta flera år att utbilda människor till det som marknaden behöver i dag. Det är inte alls säkert att vi har råd att vänta tills folk är utbildade. Arbetsmarknaden behöver arbetskraft redan i dag, resonerar Marko Huttunen som påstår sig ha brett stöd, bland annat från Karlssons eget parti, för sina teorier.
– När jag debatterade just integrationsfrågor i Almedalen förra veckan med representanter från folkpartiet, socialdemokraterna, miljöpartiet och Gringo, var vi alla eniga om att arbetskraftsinvandring är något positivt. Även Jytte Guteland, blivande ordförande för SSU, var med på detta, avslutar Huttunen.

Gårdagens artikel hittar du här >>

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser