Annons

Arbetslösheten minskar i Landskrona

Allt färre är utan arbete – det gäller i riket och det gäller i synnerhet i Landskrona. AMS månadsstatistik för maj månad visar att 4,5 procent är öppet arbetslösa och finns i olika åtgärder. Det är en fortsatt minskning med ytterligare 0,6 procent sedan april.

Arbetslösheten har under hela 2007 sjunkit snabbare i Landskrona än i riket som helhet och skillnaden har nu krympt till 0,8 procent.

Annons
 

Även ungdomsarbetslösheten går åt rätt håll och är nu lägre än för vuxna. Här är andelen arbetslösa ungdomar till och med lägre än i riket (4,4 procent i Landskrona och 4,5 procent i riket.)
– Det här har vi anledning att glädja oss åt. Vi ska fortsätta ansträngningarna att locka hit fler företag och tydligt fokusera på kunskapsutveckling i skolan. Attraktiva bostäder i intressanta lägen är ett avgörande verktyg för tillväxt i Landskrona, säger kommunalråd Torkild Strandberg i en kommentar till siffrorna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser