Annons

Ligacupen i Landskrona?

Landskrona Falcons är klara för den ny ligacup som införs till hösten inom innebandyn. I cupen deltar samtliga 12 elitserielag samt fyra division1-lag. Frågan man ställer sig är hur Falcons som nykomling i ettan fått denna chansen?
– Falcons har bjudits in tack vare starkt publikstöd i Landskrona Idrottshall, säger Magnus Nilsson ordförande i föreningen Svensk Elitinnebandy och förklarar idén bakom en ligacup.
Det här ska ersätta träningsmatcherna. De här matcherna ska gälla mer, de blir viktigt att vinna. Det ska vara som en bra försäsongsturnering.
Cupen som har en segercheck på 100 000 kronor, inleds i september med gruppspel, varifrån de två bästa i varje grupp går till kvartsfinal. Finalen avgörs i februari.
– Gruppspelet kommer att avgöras på fyra platser och vi har ansökt om att få arrangera en grupp i idrottshallen, säger Falcons sportchef Petri Manu.
– Lottningen sker i juni och alldeles omöjligt är det väl inte att vi ställs mot FC Helsingborg, Svenska Mästarna Warberg och Färjestaden IBK. Det kommer att innebära en del förändringar i vår planerade försäsong, men enbart av positiv karaktär såklart, säger Petri Manu som redan på måndag hälsar spelarna välkomna till årets försäsong.

Årets division 1-serie startar sedan i slutet av september och Falcons börjar borta mot Slätafly. Helgen därpå är det hemmapremiär mot Röke.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser