Annons

Från Le Pen via Lindblom till Kjærsgaard

Nyligen gästades Landskorna av David Art, assisterande professor i Statskunskap på Tufts University i Boston. Professorn reser runt i Europa för att samla material till en bok om nationelltinriktade partier. På sin resa varvar han intervjuer med lokala politiker och partitoppar. Efter att ha träffat Front Nationals ledare Jean-Marie Le Pen i Frankrike, reste professorn till Karlskrona för att bevittna Sverigedemokraternas riksårsmöte. Under den gångna veckan har David Art haft sin bas i Malmö och passade då även på att besöka Landskrona.
– Landskrona är av intresse på grund av de höga siffrorna som Sverigedemokraterna fick här. Jag gör nu ett förarbete inför en kommande bok om extremhögerns framfart i Västeuropa, berättade David Art för Landskrona Direkt när vi sprang på honom på stan i samband med att han intervjuade den unge kommunfullmäktigeledamoten Marko Huttunen, m.
– Jag har även träffat Thord Lindblom från Sverigedemokraterna här i Landskrona, säger David Art som i veckan tar sitt forskningsprojekt över sundet för att studera Dansk Folkeparti och Pia Kjærsgaard.
– Målet för undersökningen är att söka utröna hur och varför människor blir engagerade i dessa nya partier i Skandinavien, avslutar David Art.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser