Annons

Premiär för Mannen i Ballongen

Nu hälsas Landskronaborna välkomna till Jan Unestams surrealistiska nycirkusvärld. Med komiskt tilltal och allvarlig underton porträtterar han den säregne ballongmannen och hans möte med invånarna i den lilla staden. Ett visuellt och gripande äventyr med absurd komik blandat med nycirkus, film och magi, ett myller av karaktärer och oväntade situationer.

I en stor röd ballong sköljs en man upp på stranden i utkanten av staden. Frusen kryper han ur sin märkliga farkost, sätter ballongen på huvudet och går med bestämda steg upp mot land. Mannen når så småningom stadens centrum och försöker med olika medel få kontakt med stadens invånare. Men människorna i staden verkar inte alls uppskatta hans tilltag och i sin iver att nå fram trasslar han in sig i allt mer besynnerliga situationer som han får svårt att ta sig ur.

Annons
 

Jan Unestam är en av Cirkus Cirkörs mest kända karaktärer – Ballongmannen. Han är nycirkusartist och skådespelare och var med och startade Cirkus Cirkör 1995. Han har medverkat i de flesta av Cirkus Cirkörs föreställningar som t ex Momo eller kampen om tiden, Trix och Supercirkör. 2004 var han med och bildade nycirkusgruppen Idiot Savant. Jan har uppträtt i en mängd nycirkusproduktioner, festivaler, events och TV-shower däribland Finalen i Eurovision Song Contest 2007och Nobelfesten 2002 och har gjort sig känd för sina excentriska, bisarra och udda karaktärer. Nu gör han sin första egna föreställning.

Föreställningen är den andra i projektet Cirkus Cirkör c/o Landskrona. Under 2007 bosätter sig en grupp cirkusartister från Cirkus Cirkör i Landskrona kommun för att arbeta fördjupat konstnärligt och pedagogiskt med barn och unga. Projektet kommer att resultera i ett antal föreställningar för olika åldersgrupper liksom cirkuskurser för elever och lärare i skolan.

Mannen i Ballongen har premiär den 25 maj kl 19:30 på Landskrona Teater. Föreställningen spelas också den 1-2 juni kl 19:30.

Idé och på scen – Jan Unestam
Regi – Jonas Södergren
Filmmanus – Jan Unestam och Krister Lindgren
Kostym – Cecilia Skog
Tamburmajorskonstruktör – Sven Yngve Oscarsson
Film, ljud och redigering – Björn Larsson
Kompositör: Roine Sangenberg

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser