Annons

Säkerhetsmässa på GA-skolan

På tisdag arrangerar Räddningstjänsten och Polisen, i samarbete med organisationer, myndigheter, föreningar och företag, en säkerhetsmässa på Gustav Adolfskolan. Mässan riktar sig till skolans elever, med syftet att ge dem ett helhetstänkande kring säkerhet, såväl i skolan som i hemmet. Områden som ingår är trafik, hot & våld, mobbning samt folkhälsa.
Säkerhetsmässan sätter ungdomarna i centrum och förmedlar positiva budskap för att visa hur det går att påverka sin egen situation och utsatthet. De fyra huvudteman som mässan formats kring är Trafik, Mobbning, Hot & Våld och Folkhälsa. Dagen fylls med schemalagda aktiviteter med inslag av upplevelser, teater, workshops och filmvisning varvat med informationsföredrag och mässutställning, skriver Patrik Helgesson, rektor på Gustav Adolfskolan i ett pressmeddelande.

– Säkerhetsmässan är ett led i arbetet med att skapa en tryggare och säkrare skola där ett tjugotal organisationer, myndigheter, föreningar och företag är inbjudna att delta för att tillsammans fylla mässans teman. Syftet är att bredda säkerhetsbegreppet och ge eleverna en välfylld ryggsäck att ha med sig såväl i skolan och i hemmet, på fritiden och på resan, säger Anna Elofsson, Brandingenjör och projektledare för Säkerhetsmässan.

Annons
 

– Säkerhetsmässan körs på GA-skolan för andra gången och Västervångskolan kommer att ha mässan dagen efter, den 9 maj. Konceptet innehåller de sju byggstenarna: Resande, Folkhälsa, Arbetsmiljö, Brott, Online, Hot & Våld samt Trygghet. Under vilka teman vi formar dagen på respektive mässa kan variera från gång till gång. Säkerhetsmässan planeras alltid i samråd med aktörer och skolledning utefter den aktuella skolans behov och tidigare arrangemang. Mässan skall ses som en del i det samlade arbetet med att skapa en trygg och säker skola, avslutar Anna Elofsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser