Annons

Kommunstyret sammanträdde på företag

Igår hade kommunstyrelsens arbetsutskott sitt månatliga sammanträde på företaget Tofta. Anledningen till platsen för mötet är att kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg beslutat att förlägga mötena ute på företagen i ett försök att minska den klyfta som finns mellan företagare och kommun.
– Det var mycket trevligt. Vi kommer att ha möten ute så ofta vi kan. Helst så ska alla möten ske ute på företagen, säger Torkild Strandberg.
– Allt är i ett led att försöka stärka banden mellan näringslivet och kommunen.

Även från oppositionen ställer man sig positiv till mötena.
– Det var första gången vi hade möte ute på ett företag och det var trevligt, säger oppositionsråd Niklas Karlsson.
– Vi är dock ute på fler besök. Varje år gästar vi 20-25 företag, stora som små. Dessutom arrangeras pyttluncher och frukostträffar för att vi ska komma närmare varandra.

Annons
 

På Tofta är man positiv till idén om möten på företagen.
– Det var mycket trevligt, säger Toftas VD Anders Johansson.
– Det gav mig möjlighet att träffa de som styr vår stad. Många kritiserar kommunen för att de inte är tillräckligt duktiga i kontakterna med företagarna. Men ansvaret är dubbelt. Det gäller även för oss företagare att vara lyhörda och lära oss hur kommunen styrs och möten som det vi hade på Tofta igår är definitivt ett steg i rätt riktning. Tidigare har jag bara vagt känt till exempel Torkild Strandberg och Niklas Karlsson. Nu har jag fått en mer personlig kontakt och det ser jag som mycket positivt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser