Annons

BTK Scania kvalar till tvåan

Efter förlust med 8-4 i seriefinalen mot Eslövs BTK i sista omgången av pingisens division 3 står det klart att BTK Scania får försöka ta sig upp i division 2 via kvalspel. Landskronalaget och Eslöv har följts åt i tabellen under hela säsongen och inför sista omgången, då lagen möttes i Eslöv, hade lagen samma antal poäng och exakt samma matchkvot (87-25).
I höstas blev det dessutom 7-7 när lagen möttes i Landskrona. Även returmatchen blev till en början jämn. Eslövs unga lag var dock till slut strået vassare än Scanias veterankvartett Rickard Gartér, Dennis Rasmusen, Jari Hirvonen och Jerry Bengtsson.
Scanias spelande tränare Rickard Gartér noterades för två singel- och en dubbelvinst medan ingen av de övriga lyckades överträffa sig själv, vilket hade varit nödvändigt för att rå på det talangfulla Eslövslaget.
Förlusten var Landskronalagets enda under hela serien.

Nu väntar kvalspel den 14 april i Laholm mot division 2-laget Laholms BTK och Borrbylaget BTK Borre som liksom Scania slutade tvåa i sin division 3-serie. De tre lagen möter varandra och vinnaren är klar för division 2.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser