Annons

Sune är en eldsjäl som gillar att sälja Bingolotter

Bingolotto må tappa i popularitet, men det hindrar inte entusiasten Sune Sthuweback från att lika pliktskyldigt sälja sina lotter precis som inför premiären 1991.
– I början fanns en viss tveksamhet när vi diskuterade lottförsäljningen i styrelsen för cykelklubben, men vi började sälja och när programmet var som populärast kunde jag sälja 1 200 lotter på en lördag, minns Sune Sthuweback, som nu säljer för Örestadscyklisterna, och når upp till mellan 300 och 400 lotter per vecka beroende på vilka vinster som lockar.
– Under julhelgen blev vi trea i Skåne, det vara bara två klubbar från Malmö som lyckades bättre, berättar han och försäljningen av lotterna har genom åren tagit en hel del tid i anspråk. Varje helg står han stadigt på plats i entrén till City Gross.
– Så länge det är kul kommer jag att hålla på. Man träffar så mycket folk och genom åren har jag fått många trogna kunder, poängterar Sune Sthuweback som trots sina 71 år värmer inför upp söndagens försäljningspass med att cykla si så där fem, sex mil.
– Man måste ju träna inför kommande tävlingar, säger han leende och ångrar till en del att han inte var lika ambitiös när han cyklade som aktiv.
– Nu är det roligare och det har blivit både EM- och VM-medaljer som veteran.

Bingolotto började som lokal-TV i Göteborg, men blev snabbt oerhört populärt under ledning av Leif “Loket” Olsson. Under rekordåret 1997 lockade Bingolotto som mest tre miljoner tittare och det såldes lotter för 3 180 miljoner kronor.
– Då var lotterna en viktig inkomstkälla för klubbarna som fick runt 20 kronor per såld lott, minns Sune Sthuweback som nu kan räkna in 15 kronor per såld lott till Örestadscyklisterna.
Under förutsättning att han säljer mer än 50 lotter per vecka.
– Man ändrade nyligen reglerna så de som säljer mindre än 50 lotter bara får 12 kronor per lott, suckar han och tycker att nuvarande ägarna Folkspel är lite snåla mot föreningarna.
– Utan föreningarnas insatser så hade bingolotto aldrig blivit så populärt, därför borde föreningarna också få en större andel av förtjänsten.

Annons
 

Även om Sune Sthuweback sålt flera hundratusen lotter genom åren så har det som bästt blivit en bilvinst, men den höll på att gå om intet.
– Vi fick efterlysa lottägaren via media, men då kom en tjej från Asmundtorp fram och hon vann en bil. I övrigt har det blivit en hel del resor och annat smått och gott, förklarar han leende och tillägger att många lottköpare vänder sig till honom med förhoppningen att det skall ge tur.
– Och vem vet, kanske är det dags redan till helgen, förklarar Sune Sthuweback innan det är dags att ta itu med vårbestyren i trädgården.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser