Annons

Jätte-pariserhjul till karnevalen

Arbetet med att planera inför sommarens karneval fortsätter. På fredagen träffades den så kallade storgruppen för att briefa var man står. Klart är att man kommer att ha ett tivoli även vid Nyhamn, beläget där parkeringen till bangolfen ligger idag. Där kommer man bland annat att ha ett pariserhjul som är hela 28 meter högt, det vill säga nästan halva vattentornets höjd.

Fler nyheter

Annons
 

En nyhet för i år är att man kommer att upprätta en äventyrspark mellan kassakroken och konsthallen. Man kommer även att kunna åka häst och vagn genom karnevalsområdet.
Dessutom kommer en matmässa att äga rum på stadshuskajen.

Karnevalen blir dubbelt så stor

Under mötet talade även kommunens kanslichef Stefan Johansson.
– Det finns inget parti som vill inskränka på karnevalen och det är glädjande. Vårt mål är att karnevalen ska växa och då Landskrona fyller 600 år 2013 vill vi att den ska vara dubbelt så stor som idag.

Projektledare för karnevalen är som tidigare Olle Larsson och vet hur karnevalen ska växa.
– Vår styrka ligger i ekonomiseringen. Det är ingen konst att arrangera stora evenemang, det svåra är att få det att gå runt ekonomiskt. Landskronakarnevalen ska vara finansierad innan den startar och om det dyker upp något nytt fram till festligheterna så sak vi ha in pengar innan vi spikar det eventuella arrangemanget. Detta gör att vi aldrig kommer att gå i förlust. Faktum är att vi kommer att föra över 40 000 till 60 000 kronor från förra årets karneval till denna.

Även på bandfronten börjar det att dyka upp namn även om man fortfarande väntar på de stora kanonerna. Klart är dock att Håkan Brinck och Rockers Radio kommer att uppträda vid två tillfällen i 60-talstältet och att Ola Magnell och Per Sörman är klara för vistältet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser