Kronofogden i Landskrona läggs ner

Kronofogden har beslutat att stänga åtta kontor i den södra indrivningsavdelningen. De åtta kontoren ligger i Oskarshamn, Ljungby, Karlshamn, Hässleholm, Ängelholm, Landskrona, Trelleborg och Ystad. Alla anställda kommer att erbjudas arbete på andra kontor.
– För att bli effektivare och skapa en bättre och säkrare arbetsmiljö koncentrerar vi vår verksamhet till färre platser, säger Lennart Bjerkner som är chef för Kronofogdens södra indrivningsavdelning där Kalmar län, Blekinge län, Kronobergs län och Skåne län ingår.

I den södra indrivningsavdelningen minskas alltså antalet kontor från 16 till åtta på orter där verksamheten byggs ut. Förändringen innebär ingen personalminskning. Samtliga 63 medarbetare som är anställda vid kontoren som stänger erbjuds arbete på orter inom pendlingsavstånd (mindre än en timme bort). De erbjuds även pendlingsbidrag eller flyttbidrag.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet