Annons

Hemlighetsmakeri kring AG-huset! Ny hyresgäst presenteras nästa vecka?

I samband med en lunchträff för lokala företagare i mitten av november berättade kommundirektör Sergio Garay att en lösning på AG-huset fanns i sikte och att fastighetsägaren tillsammans med Invest in Landskrona inom en två-tre veckors period skulle kalla till en presskonferens i ärendet. En vecka senare då Helsingborgs Dagblad arrangerade ett möte för handlarna i stan upprepade Garay informationen. Sen dess har det varit tyst.
Jag vet att fastighetsägaren och Invest in Landskrona just nu arbetar intensivt med det och jag tror att i slutet av nästa vecka ska man kunna presentera något, säger Sergio Garay till Landskrona Direkt på onsdagseftermiddagen.

Du får vänta några dagar, säger Hans Eriksson, vd på Invest in Landskrona samtidigt som han medger att han haft ett par intensiva arbetsdagar.
Nu är det formalia som återstår innan vi kan presentera vad som kommer att ske med AG-huset. Det rör sig om en del avtal som ska skrivas på, förtydligar Eriksson.

Annons
 

Hur många eller vem som kommer att flytta in i AG:s gamla lokaler vill alltså Eriksson i nuläget inte gå in på. Att det är handel det rör sig om medger han men mer avslöjas inte.
Lokalerna är i dåligt skick, betonar han och nämner att de behöver ändamålsanpassas och att ventilation och sprinklersystem behöver ses över.
När kommer första butiken att öppna om allt går som det ska?
Till sommar hoppas jag. Vi tittar på en helhetslösning. När vi fått klart med AG-huset så kommer det att gå fort. Då är det Gallerian som gäller. Kontakter är knutna se det jobbet är gjort, avslutar Eriksson.

Från fastighetsägarna, Annehem, vill man inte på något vis gå händelserna i förväg.
– Inget är påskrivet men vi hoppas på att presentera en intressent inom en mycket snar framtid. Jag vill dock inte att det ska spekuleras i det här läget, säger Lars Bengtsson.

Bengtsson tror dock till skillnad mot Hans Eriksson att man inte hinner öppna något till sommaren.
– Det är en hel del att fixa med i fastigheten så jag siktar nog på julhandeln.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser