Annons

Satsning på ökad trygghet

Ytterligare två miljoner kronor skall satsat på ökad trygghet. Det framgår av den budgetjustering som den borgerliga treklövern presenterat. I budgetförslaget fanns sedan tidigare anslag för trygghetssatsningar på 6,7 miljoner kronor. Pengar som bland annat skall gå till barn- och ungdomsnämnden för “Trygghetsprojekt i samarbete med polis och åklagare”, till vittnesskydd och förebyggande barn- och ungdomsverksamhet” samt pengar till utökad kameraövervakning och fler Blåjackor.
Det innebär att det totala anslaget för trygghet i treklöverns förslag till budget uppgår till 8,7 miljoner kronor.
– Exakt vad pengarna skall användas till får vi återkomma med. Det finns en del idéer, men här krävs ytterligare diskussioner innan vi är klara, säger Tutti Johansson Falk, m, i en kommentar.
– Ett underligt förfaringssätt att gå till fullmäktige och begära två miljoner kronor utan att redovisa vad man skall använda dem till, poängterar avgående kommunalrådet Niklas Karlsson, s.

Vidare vill man satsa 15 miljoner kronor på att rusta upp skollokalerna. Pengarna tar man från anslaget till nytt äldreboende som därmed skjuts fram ett år i tiden.
– Det är bara redovisningstekniskt eftersom vi ändå inte hinner komma i gång med bygget av nytt äldreboende, påpekar Tutti Johansson Falk, m.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser