Annons

Lasarettet välkomnar med öppna armar

På söndag mellan klockan 11.00-14.00 öppnar Landskrona Lasarett sina dörrar för allmänheten. Under det “öppna huset” kan man gratis kontrollmäta allt från BMI och blodsocker- och blodtryck till syn och allergi.

Dietisten Lovisa Telborn och diabetessjuksköterska Eva Lundblad kommer att hålla två föreläsningar på det aktuella ämnet, ”Blir du vad du äter?”

Annons
 

– TV-program och tidningar kommer varje vecka med nya tips och råd om hur man ska gå till väga för att leva sunt och gå ner i vikt. Vi hoppas kunna berätta hur man kan ha en god relation till mat och gott skall det vara, poängterar, dietisten Telborn

Diabetes ökar varje år, speciellt bland de yngre. Det handlar om den livsstil många har Det som en gång kallades åldersdiabetes får många nu redan i sin ungdom, betonar diabetessjuksköterska Lundblad.

Även om diet och ett gott förhållande till mat är lite av temat i år så kommer även överläkaren på öronmottagningen Viveka Westergren att föreläsa kring andningsuppehåll under sömn.
För personalen på lasarettet känns evenemanget angeläget. Man vill nå ut till befolkningen och upplysa om allt det som faktiskt sker i verksamheten.
Det är så mycket mer än att behandla sjuka människor, det handlar om att förebygga och informera också. Vi hoppas kunna nå många av den yngre generationen också. Det är då man bör börja tänka på sin hälsa, avslutar Lundblad.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser