Annons

Arbetarrörelsen i Landskrona har sorg

En av de mest framstående profilerna inom Landskronas arbetarrörelse har lämnat oss. Bo Nilsson avled efter en tids sjukdom den 19 juli.

Bo kom in i politiken genom det fackliga arbetet och insåg tidigt vikten av det facklig-politiska samarbetet. Han var ledamot av styrelsen för Metall avdelning 40 och verkstadsklubbens ordförande på Järnkonst, nuvarande Thorn Lightning.

Annons
 

Bo var i 14 år ordförande för Landskrona arbetarekommun. Innan han blev kommunalråd var han bland annat byggnadsnämndens ordförande. 1982-1998 representerade han valkretsen och Landskrona i Riksdagen, där han framför allt sysslade med trafikfrågor. Under en lång period satt Bo Nilsson med i Skånes socialdemokratiska partidistrikts styrelse, först som suppleant sedan som ordinarie ledamot. Bo var en person med hög integritet och stort socialt engagemang, en person som avskydde orättvisor.

Efter tiden i Riksdagen, åtog han sig uppdrag i regionen som ledamot av regionfullmäktige, först som vice ordförande och därefter ordförande i Nämnden för kollektivtrafik i Skåne.

Vid sidan av politiken var Bo bland annat engagerad i Förbundet för epileptiker, i vilket han var ordförande under ett antal år. Under en period var han också ordförande för Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund.

Bo Nilsson blev 65 år.

Vi tackar Bo Nilsson för hans kamratskap och insatser för arbetarrörelsen.

Anders Karlsson,
ordförande för Socialdemokraterna i Landskrona

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser