Thorsten Karlén – Ny VD i Marknad Landskrona AB Thorsten Karlén flankeras av bolagsstyrelsens ordförande Niklas Karlsson till höger samt vice ordförande Peter Billquist vid dagens presskonferens.

Marknad Landskrona AB har efter en omfattande rekryteringsprocess hittat en ny VD till bolaget. Av de sammanlagt 52 sökande beslutade en enig styrelse till slut att Thorsten Karlén var lämpligast för jobbet. Karlén, som är 37 år, kommer nu att tillsammans med styrelsen för Marknad Landskrona AB se över hur arbetet med att marknadsföra Landskrona ska byggas upp. Den nya VD:n tillträder posten den 1 juni och installerar sig då på Turistbyrån.

Karlén är från Växjö men bor idag i Malmö där han arbetar inom IT-branschen. En av hans tunga meriter som gör att han kom genom nålsögat var att han varit länsturistchef i Blekinge under fyra år.
En annan anledning till att han fick jobbet var att han försöker vara långsiktig. Ett exempel på detta är att man redan nu börjar att sikta in sig på stadens 600-årsjubileum som inträffar 2013.

Närmast ligger dock att han ska försöka ena näringslivet i allmänhet och handeln i synnerhet att dra åt samma håll för att göra Landskrona centrum mer attraktivt för såväl näringsidkare som kunder.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet