Annons

Det var ett gäng chanslösa Lejon som i gårdagskvällens bortamötet mot Lund fick se sig besegrade med 9-2.

Lejonet började bra. I två minuter. Sen var det kört.
Då får vi kvällens första utvisning som följdes av ytterligare en så vi fick spela 3 mot 5. Till råga på det fick vi en man till i utvisningsbåset, suckar Torbjörn Torpling, a-lagsansvarig i Lejonet.

Annons
 

Hemmalaget kunde enkelt utnyttja sitt övertag i manskap på isen och förvalta detta i mål. Innan första perioden var till ända ledde Lund med 3-0. 24-3 i skottstatistik talar sitt tydliga språk.

Lejonet lyckas reducera till 3-1 en bit in på andra perioden efter ett fint samarbete mellan bröderna Hermansson. Där den yngre, det vill säga Matthias var den som till slut kunde få pucken i nätmaskorna.
– I detta läge hoppades man på vändningen i matchen för våran del, men så blev inte fallet, konstaterar Torpling som istället fick se Lund trampa på och öka ledningen. Periodsiffrorna skrevs till 6-1.

Tredje perioden präglades av många utvisningar:
– Domaren var under all kritik. Ett tag undrade man om han är medlem i Lunds Giants. I ett slagsmål framför Lunds kasse hittar han fler Lejonetspelare som syndar än Lundspelare, fast dom gör upp man mot man. Det viktigaste en domare måste göra är att vara konsekvent i sin bedömning så spelar det ingen roll hur dålig han än är, dundrar Torpling.
Lejonet gör en hyfsad avslutningsperiod men Lund är betydligt bättre landskronalaget på samtliga positioner.
– Vi var ett par nummer för korta. Vi hängde inte med i deras skridskoåkning och fick inte tag på deras snabba uppspel som man måste göra om man ska störa Lund. Sen släpper vi in sex mål i boxplay. Det gäller att vara fullt manskap på isen när man möter seriens bästa lag. Vi fick en bra lektion denna kväll. Nu gäller det att ladda om batterierna till hemmaderbyt mot Åstorp på söndag med nersläpp 17,00, avslutar Torpling.

MATCHFAKTA
Lund Giants – Lejonet 9-2 (3-0,3-1,3-1)
Målgörare Lejonet: Mattias Hermansson och Arvid Ljungberg
Skott: 53-15
Utvisningar: Lund 3 X 2 min 1 x 5 min 1 x 20min Lejonet 8 x 2min 3 x 5 min 3 x 20 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser