Annons

Den andra upplagan av Häljarpsguiden har just lämnat tryckeriet.
Det rör sig om ett litet behändigt häfte i fickformat med information om Annelöv, Häljarp, Kvärlöv, Saxtorp och Tofta som i helgen kommer att delas ut i brevlådorna i byarna.
Naturligtvis går det bra för alla andra intresserade att hämta ett exemplar på biblioteket eller hos turistbyrån, upplyser upphovskvinnan Ylva Nordberg.

Det är det fjärde häftet som Ylva sammanställer om några av kommundelarna i Landskrona.
– Hittills har det blivit två häften om Glumslöv med omnejd och nu då är detta det andra häftet om Häljarp. Nästa häfte kommer att handla om Asmundtorp, säger Ylva som med sitt företag Ylvano AB tagit fram häftet. Firman arbetar bland annat med destinationsutveckling.
Skrifterna tar hon fram i samverkan med de lokala byaföreningarna.

Annons
 

Temat för årets Häljarpsguiden är järnvägen.
Järnvägen kom sent till Sverige. Eftersom det nästa år är 150 år sedan det första normalspåriga tåget i allmän trafik rullade i landet så har jag valt det som tema. Häljarp som idag stoltserar med egen pågatågsstation var tidigt påverkat av rälsens sträckning. Om detta kan man bland annat läsa i guiden, berättar Nordberg.

I övrigt är det tänkt att guiden ska ge värdefulla upplysningar om såväl kommunal som kommersiell service, kollektivtrafik, sjukvård, med mera.
– Formatet gör det enkelt att skicka den till vänner och bekanta som ska komma och hälsa på. Där finns också en karta så att man kan pricka in var man bor, avslutar Ylva och hoppas att invånarna i byn nu ska hitta nya smultronställen i närmiljön.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser